Online szerencsejáték július 1- től

A magyar kormány 2022 júniusában módosította a hazai online szerencsejáték szabályozást, amely 2023. január 1-jén lépett életbe. Az előző szabályozás korlátozta a Szerencsejáték Zrt. tevékenységére, ami miatt több szolgáltató, például az Unibet, az Európai Unió Bíróságához (EUB) fordult. Az EUB úgy ítélte meg, hogy a magyar szabályozás ellentétes az Európai Unió működéséről szóló szerződéssel, amely szerint az EU tagállamai nem akadályozhatják a szolgáltatások nyújtását és a kereskedelmet a tagországok között.

Legális online kaszinó Magyarországon.

Ha nem akarsz sosem problémába ütközni!

Az EUB döntése alapján a magyar kormány nem tudta betartatni az eredeti szabályozást, ezért módosításra volt szükség.

Az új jogszabályt a 2022 júniusában elfogadott változattól függetlenül az EUB álláspontját is figyelembe vették. Az új szabályozás formálisan megszüntette a Szerencsejáték Zrt. monopol helyzetét, ami a magyar online sportfogadást liberalizálta. Fontos megjegyezni, hogy ez kizárólag az online sportfogadásra vonatkozik. Az engedély megszerzése azonban nem vonzó a Magyarországon kívüli EGT-államokban működő szolgáltatók számára, részben az engedélyezési követelmények miatt.

Az új jogszabály értelmében az online sportfogadásra vonatkozóan a következő engedélyezési követelmények érvényesek:

  • Legalább 1 milliárd forint törzstőke (ebből 250 millió forint elkülönített biztosíték)
  • 600 millió forint távszerencsejáték-szervezési díj az engedély teljes időtartamára, legfeljebb hét évig
  • Felügyeleti díj (minimum 100 ezer forint, de nem haladhatja meg a 10 millió forintot)
  • Szolgáltatási díj (10 millió forint)

Ezen követelmények kizárólag a sportfogadásra vonatkoznak. Ha a szolgáltató más szolgáltatásokat is kínál, például online kaszinót és pókert, akkor szárazföldi kaszinóval kell rendelkeznie Magyarország területén, ami csak állami koncesszióval lehetséges.

Fontos megjegyezni, hogy a magyar online szerencsejáték piac mérete viszonylag kicsi, és a fenti követelmények teljesítése kevéssé vonzó lehetőség a szolgáltatók számára. Egyes szolgáltatók továbbra is úgy vélik, hogy a szabályozás részben vagy egészében ellentétes az uniós jogszabályokkal.

Július 1-jétől a magyar bankoknak kötelezővé válik a külföldi online szerencsejáték oldalakra irányuló tranzakciók tiltása a jogszabályi előírások miatt. Ez azt jelenti, hogy a pénzügyi tranzakciók, beleértve a ki- és befizetéseket, nem lesznek lehetségesek külföldi online pókertermekben, kaszinókban és sportfogadó cégeknél.

Legális online kaszinó Magyarországon.

Ha nem akarsz sosem problémába ütközni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük